mobbing betalt av skattebetalerne

November 12th, 2003

Har du noen gang fått et brev som faktisk er feiladressert men som du antar er til deg? De siste ti årene har jeg mottatt uttalige forslag til å forbedre stavelsen av navnet mitt. Da er det like greit å kalle det det det er, nemlig mobbing. Mobbing som alle skattebetalere er med på å holde ved livet. Det er vanligvis de statlige institusjoner som gjør de største tabbene, det er ikke måte på hvor kreativ man har lov til å være. Jeg syns det er rimelig å spørre seg: hvor mye hjernekapasitet trengs det til å taste inn 8 bokstaver etter hverandre uten å gjøre en tabbe? Den slags statlig mobbing burde ikke være akseptert, jeg kan foreslå en bonus til alle ansatte hvis korrespondanse ikke har mottatt en eneste klage i løpet av et år. Det ville i så fall oppmuntre folk til å gjøre en god jobb! I årenes løp har jeg samlet en del latterlige varianter, her er noen:

Matusiek

Metusiak

Matusiek

Matuseak

Metusiat - fra Mensa-filialen "Nei til EU"

Matosiek

Matysiat

Men skal man først tillate seg å feilstave folks navn så bør det i alle fall gjelde alle i like stor grad. Jeg har en aldri så liten mistanke om at det er de "vanskelige" navnene som har høyest strykprosent. Man bør heller oppmuntre folk til å feilstave alle navn like ofte. Har man først tatt det standpunkt at i en stat der demokrati og rettferd ofte vinner frem som fine idealer, er det ikke nødvendig å respektere folks navn, så la oss alle feilstave hverandres navn!

:: random entries in this category ::