is lezen slecht voor het schrijven?

January 28th, 2012

Vorig jaar heb ik heel wat boeken gelezen. Ook het jaar daarvoor was dit het geval. Toch heb ik in die periode heel weinig geschreven. Waarom? Omdat ik bijna geen impuls voelde om te schrijven, ik had heel weinig ideeën. Vroeger was dit geen probleem - des te meer ik schreef had ik een stroom van ideeën naderen die ik niet kon tevreden stellen. Niet elke idee, maar toch veel ideeën creerde meer ideeën, ik had een overvloed ervan.

Ik denk dat als je heel veel leest dan geef je je eigen ideeën geen ruimte om zich te ontwikkelen. Geen tijd om te mijmeren, om na te denken over wat dan ook.

Hoe dan opnieuw te beginnen? Hoe kan je jezelf dwingen om iets te schrijven, wat dan ook? Tja, zoals ik nu doe waarschijnlijk. Het is niet prettig, maar toch beter dan niets? Of niet?

:: random entries in this category ::